Veldig sunne å grove å misnten elsket disse med smør på , ellers var de å knall gode med philadelfia ost da .
50 gram smør
2 dl elpejuice
4 dl ekstra lett melk
2 ss honning
1 ts salt
1 1/2 ts kardemomme
2 dl havregryn
50 gram gjær (1 pk)
2 dl fint rugmel
ca 8-9 dl hvetemel
1/2 dl valnøtter
1-2 moste bannaner
1-2 ss gresskarkjerner eller hakket solsikke , spørs litt hva man har i skapet.
1stor revet gulrot
ekstra mel til utbaking
1 egg til pensling
prøvde meg å litt med blåbær. gikk halveis smaken var bra den men de tinte så alt for fort så er nok bedre og bare dytte de foresiktig i bollene på toppen såfall.
bland salt, gjær, havregryn, grovt mel og halvparten av hvetemelet sammen med gulroten.
Smelt smøret i en kjele eller micro før du tilsetter melk, eplejuice og honning og varmer opp til ca 37 grader. Tørrgjær tåler litt mer varme enn hvis du velger å bruke fersk gjær. J fersk gjær ikke må blandes i væske varmere enn 37 grader, mens tørrgjær gjerne kan ha ca 41 grader. Bland væsken med det tørre og tilsett mer hvetemel til du får en jevn og fin deig.
Dekk deigen med plast og sett den på et lunt sted, f.eks inne i en lunken stekeovn. La den heve i 45 før du baker ut bollene, etterhev de gjerne under plast i 30 minutter. Pensle med egg og pynt med havregryn før steking. Men har du dårlig tid kan de bakes ut direkte å , sett de da på et lunt sted under klede eller plast å la de heve 30-40 min før de stekes mitt i ovene
Bollene stekes på 200 grader i 10-12 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar